Koostisosad:
- 4- 6 õuna
- 120 g võid
- 2,5 dl jahu
- 3/4 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 3 muna
- 2 dl suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 3 sl konjakit
Valmistamine
- Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
- Koori, eemalda südamik ja viiluta 4 suurt või 6 keskmist õuna (kasuta erinevaid sorte! ).
- Määri 22 – 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga.
- Sulata 120 g võid.
- Sõelu kokku 2. 5 dl jahu, 3/4 tl küpsetuspulbrit ja 1/4 tl soola.
- Klopi 3 muna paari minuti jagu ning lisa 2 dl suhkrut ja 2 tl vanillsuhkrut. Vispelda ja lisa 3 sl konjakit. Sega juurde pool jahusegust ja seejärel pool sulavõist. Korda jahu ja või lisamist. Sega spaatliga hulka õunatükid.
- Vala kogu kraam vormi ja silu pealt.
- Aseta ahjurestile küpsetuspaberileht ning sellele kook 55- 60 minutiks küpsema.
- Lase vormis 10 minuti taheneda, aita noaga servad lahti ning lase jahtuda toatemperatuurini.
Allikas:
Maxima
Märksõnad: retsept