Vaja läheb:
- 200 g šokolaadi ( 60% kakaosisaldusega)
- 4 dl vahukoort
- 1 vanillikaun
- 100 g värseid maasikaid
- 100 g kaeraküpsiseid
- 5 dl vanillijäätist
Valmistamine:
- Purusta šokolaaditükid kaussi. Lõika vanillikaun pikkupidi pooleks ja kraabi seemned välja.
- Mõõda kastrulisse vahukoor, lisa vanillikaun ja seemned. Aja korraks keema ja seelejärel eemalda vanillikaun. Kalla kuum koor purustatud šokolaadi peale ja sega kõik ühtlaseks massiks.
- Aseta segu 3 tunniks külmkappi. Võta tahenenud vahust lusikaga kaunis portsjon ja aseta see taldrikule.
Kaunista värskete maasikate ja purustatud kaeraküpsistega, serveeri vanillijäätisega.
Allikas:
Viking Line´i kokakool