• dina |

    saime teatise 1.07.2009 koondame 9töölist.tähendab alles jääb üks vahetus teine koondati.küsimus järgmine oli meil ka vahetusvanem ja instruktor ja töölised niisiis kas oleks pidanud pakutama ka vahetusvanemale ja instruktorile teise vahetusse näiteks jäämise võimalust töölise kohale?teoreetiliselt oleks ju see võimalik või on see ainult firma enda otsustada?tööle jäeti ka teatud tingimustel allesjäänud umbes nii,et paremad.

  • vaatleja |

    § 89. Töölepingu erakorraline ülesütlemine tööandja poolt majanduslikel põhjustel

    (1) Tööandja võib töölepingu erakorraliselt üles öelda, kui töösuhte jätkamine kokkulepitud tingimustel muutub võimatuks töömahu vähenemise või töö ümberkorraldamise tõttu või muul töö lõppemise juhul (koondamine).

    (2) Koondamine on ka töölepingu erakorraline ülesütlemine:
    1) tööandja tegevuse lõppemisel;
    2) tööandja pankroti väljakuulutamisel või pankrotimenetluse lõpetamisel, pankrotti välja kuulutamata, raugemise tõttu.

    (3) Enne töölepingu ülesütlemist koondamise tõttu peab tööandja pakkuma töötajale võimaluse korral teist tööd, välja arvatud käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud juhtudel. Tööandja korraldab vajaduse korral töötaja täiendusõppe või muudab töötaja töötingimusi, kui muudatused ei põhjusta talle ebaproportsionaalselt suuri kulusid.

    (4) Tööandja peab töölepingu ülesütlemisel arvestama võrdse kohtlemise põhimõtet.

    (5) Töölepingu ülesütlemisel koondamise tõttu, välja arvatud käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud juhtudel, on tööle jäämise eelisõigus töötajate esindajal ja töötajal, kes kasvatab alla kolmeaastast last.

  • The topic ‘koondamine või…………….?’ is closed to new replies.