• Kai K |

    Tere kõiketeadjad. Kohe kohe hakkab FIE tuludeklari esitamise aeg ja kuna teen seda esimest aastat (olin FIE eelmisel aastal 10 kuud), siis tahaks häid mõtteid, mida saan FIE kuludena arvestada. Töötasin assistendina linnas kontoris ja kodus. Seega minu teada saan maha arvestada teatud hulga kütust, kütusetšekkide olemasolul (kas neid on vaja? mul osad kaotsi läinud ja alati tšekki ei võtnud, aga pangakontol ju näha, et tanklatšekk??!!). Kui kasutasin tööle ja koju sõitmiseks enda autot, mis aga pole liisingus, vaid välja ostetud, siis kas saan selle kasutamist kuidagi FIE tuludest maha arvestada (olid need ju töö sõidud)? Lisaks kas saan kodus nt interneti, elektri mingi osa maha arvestada? telefoniarve? veel midagi? Kuna nüüd enam FIEna ei tööta, sest sain lapse, siis kas kuidagi saab seda sotsmaksu, mis FIE eest maksma pean selle aasta oktoobriks ka vähendada lapse saamise tõttu(niigi see ei lähe vanemahüvitise arvutamisel arvesse :(…)?
    Ette tänades

  • Mari |

    Küsimusi rohkem kui vastuseid, ja vastajaid nagu vähevõitu.
    Vaata ja guugelda kõigepealt, FIE kulude arvestamise kohta on materjali küll. Niisama umbes ei saa midagi kuluks kanda, iga asi peab olema põhjendatud. Tee kõigepealt mingi kompaktne eeskiri, mida kuipalju kuluks saab; nt kütuse jaoks ikka mingi sõidupäevik üks kuu, kus oleks näha, palju erasõite ja palju ettevõtluse jaoks, saad protsendi ja vastavalt sellele hakkad kulusid arvestama. Teiste artiklitega samamoodi, telefon, internet, kontoritarbed, mis iganes. Peaasi et suudad probleemi tekkides ära põhjendada, miks just selline osa kuluks läks. Edu!

  • xxx |

    Ilma kuludokumendita ei saa midagi kuluks kanda. Pangaväljavõte ei näita midagi. Tanklas müüakse paljusid asju peale kütuse.
    Kui hetkel FIE-na ei tegutse kas siis ikka peatasid oma tegevuse?

  • Vastamiseks pead olema sisse logitud.