• palun nõu |

    Küsimus selline, mtü-l 2 juhatuse liiget.

    Üks nendest töötab töölepingu alusel psühholoogina (juhatuse esimees juba 9 aastat),kes kirjutab ka alla dokumentidele kui juhatja, kuigi töölepingus on ta vormistatud tööle psühholooginaja aga samas on ta üldkoosolekul valitud juhatuse esimeheks.

    Teine töötab tegevusjuhendjana (alates märtsist ka juhatuse liige, tööl üldse alates jaanuar 2009), töölepingus on kirjas peale ringijuhi töö veel juhataja kohustused – koostöö teiste ametkondadega, töölepingute sõmimine, jookvate aruannete kirjutamine, erinevate rahastamisvõialuste otsimine, projektide kirjutamine ja esitamine jne.

    1.) Kas mõlemale peab tegema juhatuse liikme lepingu või ainult ühele töötajale, kes siis on juhatuse esimees?

    2.) Kui teha juhatuse liikme leping, siis automaatselt ju muutub kehtetuks tööleping, kas juhatuse liige võib täita ka oma endisi töökohustusi, kui need panna kirja juhatuse liikme lepingusse N: tegevusjuhendaja jätkab ringitegevusi (tegelikult ongi ta teinud ennem ju mõlemat – juhtinud ühingut ja samas ka teinud tegevusjuhendaja tööd).

    3.) Kas mõlemad juhatuse liikmed vastutavad nüüd võrdselt raha eest või ainult see kes on juhatuse esimees?

    4.)Psühholoogina töötav inimene on ühingut juhtinud 9 aastat ilma juhatuse esimehe lepinguta ning uus juhatuse liige, asus tööle alles see aasta tegevusjuhendajana ning paar kuud hiljem hakkas ka juhatuse liikmeks. Kas sellisel juhul peab uuele juhatusele liikmele tutvustama rahalist olukorda – tulud ja kulud, sest tema ju vastutab ka selle eest nüüd koos teise juhatuse liikmega? Kas uuel juhatuse liikmel on õigust nõuda audiitori arvamust senise ühingu tegevuse kohta?

    Tänud kõigile, kes nõu oskavad anda :)

  • Anonüümne |

    Tuleb meeles pidada et juhatuse liikmetel on täpselt samad õigused ja kohustused ning muidugi ka vastutus.Loomulikult ei pea olema mõlemaga sõlmitud juhatuse liikem leping,mis ei kohusta enam ega vähem ühingu tegevuse kontrolli, vaid lepingus fikseeritakse ära justnimelt selle juhatuse liikme otsesed kohustused eraldi ja nende kohustuste täitmise eest saadav tasu, kas aastas või kuus.
    Iga juhatuse liige saab oma allkirjaga teha tehinguid, tellida audiitori ja mida iganes ühingu heaks.

  • The topic ‘MTÜ juhatuse liikme leping ja kohustused’ is closed to new replies.