5000 krooniseks koolimineku toetuseks saab avaldusi esitada

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Pered, kelle teine ja järgnev laps astus tänavu Tallinna koolis esimesse klassi, võivad tuua elukohajärgse linnaosa sotsiaalhoolekandeosakonda avalduse 5000-kroonise koolimineku toetuse saamiseks. Koos avaldusega tuleb esitada ka kooli poolt väljastatud tõend lapse esimesse klassi astumise kohta, koolimineva lapse sünnitunnistus ning esimese lapse sünnitunnistus. Koolid saavad  tõendeid lapse esimesse klassi astumise kohta anda pärast õpilaste nimekirjade kinnitamist, selleks tegevuseks on koolidel aega 5. septembrini.

Teise ja enama lapse koolimineku toetust saab avalduse alusel elukohajärgsest linnaosa sotsiaalhoolekandeosakonnast taotleda Tallinna kooli õppima asuva lapse vanem, eestkostja või hooldaja, kes on rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elanud vähemalt aasta enne toetuse taotlemist. Toetuse saab taotleja oma pangaarvele kümne päeva jooksul pärast toetuse määramist. Teise ja järgnevate laste toetus kooliminekul määratakse 1. klassi minevale lapsele, kes on pere teine ja järgnev kooliminev  laps. Pere esimese lapsena arvestatakse kuni 18-aastast last, samuti ka vanemat last juhul, kui ta õpib päevases õppevormis põhikoolis või gümnaasiumis või põhikooli baasil kutseõppeasutuses. Mullu sai koolimineku toetust ligi tuhat pealinna last.

Allikas:  BNS

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll