• Karel |

    Tere,

    Juriidiline isik ostis kinnisvara mitte maksustatava käibe jaoks (spekulatiivne investeering). Sisendkäibemaksu tagasi pole arvestatud/küsitud.

    – Kas tal on legaalne õigus kinnisvara omanikuna anda kasutusõigus eraisikule täiesti tasuta isegi kui objekti on võimalik nullist suurema raha eest välja rentida? Ärihuvi on, et eraisik aitab objekti väärtust säilitada. Näiteks on argument see, et talvel on stabiilne elanik korteris, kes kütab ruume oma kuludest ja ruumid ei seisa niisama tühja ja jääkülmana.

    Lugupidamisega,

  • nn |

    Kui samal ajal oleks võimalik ka raha küsida (nö. turuhind), siis järelikult tehakse ettevõtte jaoks kahjulik otsus ja seda ei tohi.

  • Kaire. |

    Äriühingul on täiesti legaalne õigus anda oma vara tasuta kasutada kellele tahes. Ainult et, selle hüve pealt tuleb makse maksta.

  • mõte |

    Riskid on aga võib.

    Üürimisega kaasnevad ka kulud. Kõigepealt tuleb leida maakler või üürnik.
    Teiseks teatavate kitsendustega on keerulisem välja üürida.
    Kolmandaks. Võõrale isikule üürides pole garanteeritud see, et objekti väärtus säilib vaid võib oluliselt halveneda.
    Nt välisjalatsitega või mööbliga parketi kriipimine.
    Torude ummistused ja üldine tualettruumi puhtus.
    Niiskuskahjud, tuleoht. Ka see, et kuskil pole garantiid, et üürile võtja ei sõida talvel taisse puhkama 3ks kuuks ja ei jäta ruume kütmata.

    Kui üürnik kütab ruume oma kuludest ja maksab kommunaal makse siis see pole enam tasuta kasutusele antud ruum vaid on tehtud tehing. Üks pool saab kommunaalide kompenseerimise ja teine saab siis rendihinnata pinna. Kindlasti võib ka üürile võtja leida kaugemal või kehvemas kohas pindasid mille kommunaalid + üür jääksid samasse suurusjärku mis tasutakse keskmiselt antud pinna küttekuludelt.

    Tehingud seotud isikutega on muidugi omaette teema ja siin tulevad mängu täpsemad nüansid.
    Nt kui turuhind kaalub selgelt üle tekkida võivad kahjud. Ala 1000€ rendiga kesklinna korter antakse seotud isikule pelgalt kütte kulude eest kasutada. Samas võib ka eeldada, et korter asub maja keskel ja isegi kui küte on 0-i keeratud saab naabrite kulul parasiiti tõmmata.

    Mida teha soovitaks.
    Ettevõte annab korteri kasutada komm kulude kompenseerimise eest kuniks leiab tasuva üürilise. Lepingus normaalne etteteatamis aeg on kuu või 2 kindlasti.
    Nüüd avaldad kuulutuse, et annad korterit üürile. Aga see ei pea toimuma soodsatel tingimustel.
    Piirkonna kalleim üür. Korter vabastatakse alles 2 kuu pärast (enamik soovivad kiirelt üürida), keelad ära kõik koduloomad ja hobitegevused mis võivad korterit kahjustada. Korterit ei pea ka igal võimalusel kohe näitama jooksma. Korterist tehtavad pildid võivad olla mitte apetiitsed. Nõua üürnikult nt soovituskirja ja garantiid, et suudab korteri üüri tasuda. Väga ulmeliseks ja üle ei tasu ka pingutada aga tingimusi annab endale soodsaks keerata väga lihtsalt. Vajadusel pead suutma tõestada, et tegelesid korteri rendile andmisega. Salvestad üleval hoitud kuulutused, helistajad, kirjutajad.

  • Karel |

    Tänud vastuste eest

  • Vastamiseks pead olema sisse logitud.