• Rumal |

    Aidake nüüd palun. Kui ma olen olnud töölt kõrvaldatud 3,5 aastat ja nüüdseks tööle tagasi ennistatud, siis mille järgi ma arvutan välja saamata jäänud töötasu nende aastate eest? Tegemist riigiasutusega ja palk on kehtestatud VV määrusega. Tean, et tuleb lähtuda keskmise palga arvestamise korrast, aga äkki keegi seletab selle täpsemalt lahti…. Kas pean hakkama taastama 3,5 aasta graafikut ja arvutama välja kõik õhtu, öö ja pühadetunnid või võtan aluseks praeguse kehtestatud palgamäära? Nende aastate joksul on jõudnud palk oma kümme korda muutuda….

  • Nipsi |

    Abiks ikka keskmise palga arvutamise kord, kui tahad keskmist palka arvutada
    nt § 3 lg 4 https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=73121
    "Käesoleva paragrahvi lõiget 3 ei kohaldata, kui palgamäär on kehtestatud seaduse, Vabariigi Valitsuse või kohaliku omavalitsuse volikogu määrusega või on kollektiivlepingus kokku lepitud. Nimetatud juhtudel kasutatakse maksmise ajal kehtivat palgamäära…."

    Aga kas ikka tuleb lähtuda keskmise tasu arvutamise korrast?
    ATS § 135 p 1 https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13154188
    "1) Ebaseaduslikult teenistusest vabastatud ametnikul on õigus nõuda vabastamise seadusevastaseks tunnistamist, teenistusest vabastamise aluse muutmist ja tasu teenistusest sunnitult puudutud aja eest. "
    Selle järgi tuleks siis selle aja tasu arvutada arvestades siis perioode ja muutuvat tasu.
    Muisugi, kui sulle laieneb ATS.

    Oled sa üldseametnik või töötaja??

    3,5 aasta tagusest graafikust- miks seda taastama peaks hakkama- seaduse järgi tuleb ju kõiki dokumente säilitada- seega peaks need graafikud ja tasuarvestused, mis kunagi tehti alles olema.

    Samas, miks sina seda tasu arvutama hakkad- seda peaks tegema ikka selle asutuse raamatupidaja, kuhu sind ennistati. Või oledki sa raamatupidaja? Sellisel juhul tekib küsimus, et mis ajast raamatupidajad teevad tööd graafiku alusel ja on sunnitud töötama õhtusel ja öisel ajal?

  • The topic ‘Keskmise palga arvutamise kord’ is closed to new replies.