• Kadi |

    Tere.

    Küsimused järgmised.
    Uuest TL seadusest alates ei luba seadus enam konkurentsikeelu tasu maksta koos palgaga. Meie firmas on seda aga alati makstud koos palgaga. Mis saab nendest summadest? Töötaja palk jääb siiski samaks, seega peab lihtsalt töölepingust välja võtma punkti, et osa palgast on konkurentsikeelu osa?

    Sain ma seadusest õigesti aru: kui töötajaga on lepinguline kokkulepe konkurentsikeelu osas siis töötaja tööl olles midagi maksma ei pea. Aga kui töötaja lahkub ning tal on peal konkurentsikeeld, siis oleme me sunnitud talle kokkulepitud aja vältel maksma iga kuu hüvitist? Näiteks kui töötaja palk on 20 000, meilt lahkudes ta konkurendi juurde minna ei saa (sest kokkulepe keelab seda) näiteks kuue kuu vältel, siis oleme sunnitud kuus kuud talle ikka sama palka edasi maksma? Sain õigesti aru? Aga kui töötaja ütleb, et konkurent pakuks hoopis kõrgemat palka. Kuidas töötaja seda meile tõestab? Või kuidas meie saame kontrollida, et meie poolt pakutud konkurendikeelu tasu on liiga väike?

    Kui on tegemist ütleme programmeerijaga ja ta ei saa konkurendi juurde minna, ega saa/oska põhjendatult ka muud tööd teha (näide) siis oleme meie sunnitud talle selle eest maksma.. MIS AGA mul segane on.. kui endise töötajaga ongi konkurentsikeelu lepe ning ta lahkudes läheb näiteks kojameheks või muud tööd tegema, siis mis saab meie maksmisest? me peame ikka maksma iga kuu sama summat? sest kokkulepe ju on.. mina sain nii asjast aru.. aga ma tahan kinnitust :/

  • Orav |

    Te ei pea maksma töötajale pärast TL lõppemist palka, vaid eraldi kirjaliku lepinguga kokku lepitud hüvitist kindla perioodi vältel. See on leping nagu iga teinegi – kui töötaja tahab selle üles öelda, saab nõuda leppetrahvi. Kui töötaja asus tööle kojamehena, ei puutu see teisse, te maksate selle eest, et ta ei asunud tööle teie konkurendi juurde või ei teinud midagi muud, mida sõlmitud konkurentsipiirangu kokkulepe kirjeldab.
    Lo TLS-i tähelepanelikumalt.

  • The topic ‘Konkurentsikeeld ning seni makstud tasud’ is closed to new replies.