Toast Skagen ehk pidulik krevetivõileib

Restoranid nii maal kui merel on suletud, kuid pole hullu! Piilu koos meiega Viking Line’i kööki ja vaata, kuidas ise kodus neidsamu hõrgutisi kokata, mida tavaliselt merereisil naudid. Viking Line’i peakokk Oula Hänninen on välja valinud klientide seas armastatuimad toidud, mille valmistamine koduköögis ei olegi raketiteadus.

Vaja läheb:

  • 300 g kooritud krevette
  • 1 šalottsibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl hakitud värsket tilli
  • 1 spl hakitud värsket murulauku
  • 50 g siiamarja
  • 4 viilu röstsaia
  • 3 spl majoneesi

Valmistamine:

  • Koori šalottsibul ja küüslauk ning haki peeneks.
  • Haki sisse kaks kolmandikku krevette, jäta mõnusad suured tükid. Lisa hulka ka terveid krevette.
  • Sega kokku sibul, küüslauk, krevetid, ürdid ja majonees.
  • Maitsesta soovi korral soola ja pipraga.

Serveeri röstsaial koos salatilehe ja siiamarjaga. Kaunista riivitud mädarõikaga.

Majonees

  • 4 munakollast
  • 1 l rapsiõli
  • ühe sidruni mahl
  • 2 spl sinepit
  • maitse järgi soola

Pane munakollased, sidrunimahl, sinep ja sool kõrgemasse nõusse või purki. Lisa ettevaatlikult valades hulka õli. Aseta saumikser purgi põhja ja alles siis alusta segamist. Kui segu hakkab muutuma kreemjaks, võta saumikser aeglaselt välja.

Voilà, majonees on valmis!

Märksõnad: ,

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll