Restoranid nii maal kui merel on suletud, kuid pole hullu! Piilu koos meiega Viking Line’i kööki ja vaata, kuidas ise kodus neidsamu hõrgutisi kokata, mida tavaliselt merereisil naudid. Viking Line’i peakokk Oula Hänninen on välja valinud klientide seas armastatuimad toidud, mille valmistamine koduköögis ei olegi raketiteadus.
Vaja läheb:
- 300 g kooritud krevette
- 1 šalottsibul
- 1 küüslauguküüs
- 1 spl hakitud värsket tilli
- 1 spl hakitud värsket murulauku
- 50 g siiamarja
- 4 viilu röstsaia
- 3 spl majoneesi
Valmistamine:
- Koori šalottsibul ja küüslauk ning haki peeneks.
- Haki sisse kaks kolmandikku krevette, jäta mõnusad suured tükid. Lisa hulka ka terveid krevette.
- Sega kokku sibul, küüslauk, krevetid, ürdid ja majonees.
- Maitsesta soovi korral soola ja pipraga.
Serveeri röstsaial koos salatilehe ja siiamarjaga. Kaunista riivitud mädarõikaga.
Majonees
- 4 munakollast
- 1 l rapsiõli
- ühe sidruni mahl
- 2 spl sinepit
- maitse järgi soola
Pane munakollased, sidrunimahl, sinep ja sool kõrgemasse nõusse või purki. Lisa ettevaatlikult valades hulka õli. Aseta saumikser purgi põhja ja alles siis alusta segamist. Kui segu hakkab muutuma kreemjaks, võta saumikser aeglaselt välja.
Voilà, majonees on valmis!