2011. aasta ID-kaarte saab uuendada ka pärast sertifikaatide tühistamist

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Käesoleval nädalal (toim. 22.-28. juuli 2013) tunnistatakse kehtetuks nende 2011. aastal väljaantud ID- ja elamisloakaartide sertifikaadid, mille elektroonilist osa ei ole uuendatud. 2011. aasta kaartide elektroonilist osa saab PPA teenindustes tasuta uuendada ka edaspidi. Kuni uuendamiseni ei ole võimalik kasutada dokumendiga e-teenuseid ega anda digiallkirja, kuid isikut tõendava dokumendina kehtib kaart edasi.

PPA alustas 2011. aastal väljaantud ID- ja elamisloakaartide elektroonilise osa kaasajastamist möödunud aasta septembris ning kõigile kaardi kasutajatele on e-kirja või posti teel saadetud personaalne kutse dokumendi uuendamiseks. Tänaseks on enamik neist, kes 2011. aasta ID- või elamisloakaarti ka elektrooniliselt kasutavad, oma dokumendi uuendanud.

2011. aasta ID- ja elamisloakaarte saab tasuta uuendada vabalt valitud PPA teenindussaalis. Uuendamisel ei vahetata kaarti välja, vaid pelgalt uuendatakse selle elektroonilist osa, mis võtab aega 5-10 minutit. PPA teenindussaali pöördudes palume kaardi uuendamiseks valida järjekorrapuldilt „2011 ID järelteenindus“.

Need, kes oma  ID-kaardi või elamisloakaardi elektroonilisi võimalusi ei kasuta, võivad dokumendi elektroonilise osa uuendamisest loobuda. Isikut tõendava dokumendina kehtib kaart oma kehtivusaja lõpuni.

Märksõnad: ,

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll