2017. a parimad arvestusala uurimistööd said auhinnad

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Reedel, 13. oktoobri õhtul kuulutati välja järjekordsed arvestusala uurimistööde konkursi võitjad ja anti üle rahalised preemiad, kokku enam kui 3700 euro väärtuses.

Tänavu juba viiendat aastat toimunud konkursile esitati kokku 37 Eesti kõrgkoolides tänavu kaitstud magistri-, bakalaureuse-, doktori- ja muud uurimustööd.

Võitjad viies auhinnakategoorias selgusid Rahandusministeeriumi, Audiitorkogu, Eesti Raamatupidajate Kogu ja Eesti Siseaudiitorite Ühingu esindajate ühisest otsusest lähtuvalt.

Sellel aastal pälvis parima töö preemia magistri- ja doktoritööde kategoorias žürii üksmeelsel hinnangul pisikese raamatupidamisettevõtte Bluestyle OÜ omanik, juhatuse liige ja raamatupidaja Kea Kullerkann oma Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud magistritöö eest, mis käsitles hobuste kajastamist Eesti ettevõtete raamatupidamises. Magistritöö juhendajaks oli TTÜ finantsarvestuse professor Margus Tinits.

Parima bakalaureusetöö auhind läks Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis kaitstud tööle, selle sai Olga Poljakova bakalaureusetöö eest, mis käsitles laenupõhise P2P ühisrahastuse tehingute maksustamise ja raamatupidamises kajastamist era- ja juriidilise isiku näitel. Töö juhendajaks oli Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli õppejõud Diana Tandru.

Parima finantsarvestust käsitleva uurimustöö eriauhinna võitis Vilve Raik magistritööga tegevuspõhise ja kliendikeskse juhtimisinformatsiooni rakendamine otsustes (riigiasutuste juhtide näitel).

Eriauhinna uudse ja huvitava arvestusalase teemakäsitluse eest sai Chrislin Nestra, kes oma magistritöös uuris sotsiaalse auditi läbiviimist mõjutavaid tegureid Eestis. Parima audiitortegevuse alase uurimustöö eripreemia pälvis Roman Budarov magistritööga, mis uuris auditi efektiivsuse suurendamist muutuval audiitorteenuste turul.

Arvestusalaste uurimustööde konkursi algataja, Rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna juhataja Kurmet Ojamaa ütles, et konkurss on heaks näiteks kõrgkoolide, kutseühenduste ja avaliku sektori asutuste tulemuslikust koostööst. Hea meel on tõdeda, et aasta-aastalt on konkursitööde probleemiasetus muutunud praktilisemaks ja auhinnatud tööd on olnud äärmiselt kõrgel akadeemilisel tasemel. Kindlasti on konkurss aidanud avalikkuse jaoks olulist valdkonda fookuses hoida ning populariseerida tudengite ja abiturientide seas arvestusala.
 

Arvestusalaste uurimustööde konkursi 2017 hindamis-
komisjoni otsusega jaotus konkursi auhinnafond 3700 eurot alljärgnevate tööde vahel:

Parim arvestusalane uurimustöö kategoorias magistri- ja doktoritööd:

Kea Kullerkann magistritöö Hobuste kajastamine Eesti ettevõtete raamatupidamises (juhendaja Margus Tinits) – hindamiskomisjoni üksmeelne arvamus.

Parim arvestusalane uurimustöö kategoorias lõpu- ja bakalaureusetööd:

Olga Poljakova bakalaureusetöö Laenupõhise P2P ühisrahastuse tehingute maksustamise ja raamatupidamises kajastamine era- ja juriidilise isiku näitel (juhendaja: Diana Tandru) – hindamiskomisjoni antud väärtuspunktide kaalumise tulemusena.

Eriauhind "Parim finantsarvestust käsitlev uurimustöö":

Vilve Raik magistritöö Tegevuspõhise ja kliendikeskse juhtimisinformatsiooni rakendamine otsustes (riigiasutuste juhtide näitel) – hindamiskomisjoni üksmeelne arvamus.

Eriauhind "Uudne ja huvitav arvestusalane teemakäsitlus":

Chrislin Nestra magistritöö Sotsiaalse auditi läbiviimist mõjutavad tegurid Eestis – hindamiskomisjoni üksmeelne arvamus.

Eriauhind "Parim audiitortegevuse alane uurimustöö":

Roman Budarov magistritöö Auditi efektiivsuse suurendamine muutuval audiitorteenuste turul – hindamiskomisjoni üksmeelne arvamus.

Allikas:  Audiitorkogu

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll